Garageporte monteret

Et stort øjeblik, dog mest for mig, er at garageporte og loft er blevet monteret! Her vil det være muligt at holde fødselsdage, fester, fremtidige gamer-aftener (vi har selvfølgelig sørget for tomrør til datakabel og WiFi access punkt i loftet) mv. Vi har også sørget for at få et centralstøvsuger udtag placeret i hjørnet, så det bliver super nemt at støvsuge bagefter. Centralstøvsugeren vil også nemt kunne bruges til at støvsuge bilerne med. Garagen er forberedt til gulvvarme, som kan blive tilsluttet, hvis vi ønsker. Vi glæder os meget til at kunne nyde, at vores køretøjer kan stå sikkert og varmt 😊

Profilering

Oprindeligt ville vi gerne have L-profilering i designet, men det levere Lindab desværre ikke. Lindab levere M-profilering og ved nærmere eftertanke, så passer det faktisk også meget bedre til huset. Det giver et minimalistisk udtryk og føles ikke for dominerende.

Farve

Lindab har et væld af forskellige standard farver, som man kan vælge i mellem. Hvis man er endnu mere kreativ, så sender man bare farvekoden til dem, og så får du din port præcis, som du ønsker. Vi valgte dog ikke at eksperimentere med regnbuens farver 😂
Udfordringen ved at vælge farve til garageporten, når du har sorte vinduer og døre, er at vinduerne er en Sablé farve imens at døre er en RAL farve. Sablé har en mere ru overflade, hvilket altid anbefales ved vinduer, for at mindske synligheden af slitage. Døren bliver leveret med en glat overflade i en RAL farve. Ved garageporte definere Sablé/RAL ikke overfladen, men udelukkende farven. Sablé farven er en lille smule mere i den grå nuance, hvor RAL er mere sort-sort.

Som standard anbefales det at vælge garageporten i Noir 900 Sablé for at matche vinduerne, men vi kunne bedst lide RAL farven, som er den mest sorte af de 2 farver. Vores holdning er at det helt sorte look, passer bedst til murstenen og udtrykket af huset. Man skal dog være opmærksom på, hvis man har sydvendte porte, at vælger man en sort farve, så må bredden af garageporten ikke overstige en vis længde. Der er risiko for at porten simpelthen overopheder og kan give sig.

Lindab garageport farver

Struktur

Der findes 3 forskellige strukturer til garageporten, som man kan vælge: Stucco, træ og glat. Der er fordele og ulemper ved alle 3, men den mest almindelig er Stucco. Det er også den vi har valgt. Vi var ikke så meget til træstrukturen, da det slet ikke passer til stilen af huset. Vi ønskede heller ikke den glatte, da skrammer og skidt vil være mere tydelig.

Lindab garageport struktur

Styring af porte

Vi har tilvalgt at få monteret iSmartGate Pro til vores garageporte. Denne enhed gør det muligt, at koble garageportene til Niko Home Control via IFTTT. iSmartGate understøtter også Apple Siri, Google Assistant og Alexa. Eftersom vi har klargjort til Sonos i garagen, som understøtter Google Assistant, kan vi blot bede Google Assistant om at åbne/lukke en garageport. Garageportene kan også automatisk lukke op når kun vi nærmer os huset. Dertil følger der også 2 kameraer med, som kan kobles direkte på iSmartGate, så hvis du hjemmefra skal styre garageportene, så kan du følge med i hvad der sker direkte i dertilhørende app. Vi har ydermere sørget for at klargøre til WiFi access punkt i garagen, så der altid er god WiFi dækning.

Del vores historie

Kategori:

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig nyhedsbrevet!

2 kommentarer

  1. Skal man sørge for at lave en ekstra stikkontakt til ismartgate eller kan den kobles på den samme som porten anvender?

    • Hej Søren

      Ja, der skal være en stikkontakt til iSmartGate. Hos os satte de en stikdåse med 3 stikkontakter i loftet over hver port. Her er portåbneren sat i, samt iSmartGate Pro ved den éne port.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.