Bygherreaften hos HusCompagniet

I går aftes var vi til bygherreaften hos HusCompagniet i Aalborg. Igen, så er det noget af det, som gør HusCompagniet i Aalborg unikt og blandt andet en af grundene til, at vi valgte HusCompagniet. Som nævnt tidligere, så er det at blive inviteret ind til bygningskonstruktøren for at tegne, gennemgangsmøde med alle involveret og efterfølgende til bygherreaften, et kæmpe plus. Det giver en ubeskrivelig tryghed. Det er med til at man er helt i sync med forventningsafstemmelsen, som er utrolig vigtig, i så stort et projekt. Vi har alle set og måske prøvet legen, hvor en lang kæde af mennesker er stillet op og første mand hvisker noget til den næste. Efterhånden som det er kommet frem til sidste mand i kæden, så er det pludselig noget helt andet. Det samme kan afspejles i et byggeforløb, da der er mange leverandører i kæden. Derfor er det vigtigt at forventningsafstemme overfor både byggerådgiver, bygningskonstruktør og byggeleder, som man gør til gennemgangsmødet.

Det som bygherreaften hos HusCompagniet derimod primært bruges til, er til at forventningsafstemme overfor bygherre. Når de aflevere over 1500 huse om året, så skal alt være effektivt – også kunderne. Vores bygherreaften startede med at Thomas (Salgschef) bød velkommen og startede præsentationen. Her kom han ind på det indledende forløb, som vi allerede havde været igennem.

HusCompagniets tidsforløb for byggesag

Før påbegyndelse af byggeriet

HTH står for inventar

Thomas kom også ind på mødet hos HTH. Oftest har man allerede et billede i hovedet om hvordan ens drømmekøkken skal se ud. Igen, tag plantegningen og tegn bordplade, højskabe, opvask, håndvask, kogeplade, køle- og fryseskab ind. Overvej også gerne på forhånd, om man gerne vil have skuffer eller nøjes med skabe. Det koster gerne et par tusinde kroner ekstra per enhed for at få skuffer. Vær opmærksom på den populære arbejdstrekant, som får det til at fungere i hverdagen – det er vigtigere end estiken. Overvej også om det er det klassiske hvide køkken eller der skal leges lidt med nogle farver. Alt dette kan HTH også være behjælpelig med. Hvidevarer køber ikke hos HTH, men hos Uggerly. Vi kan med fordel anbefale at køre ud forbi et showroom og lade sig inspirere. Vær også opmærksom på at alle HusCompagniets udstillingshuse har priser for inventaret liggende i alle rum.
Fælles for både Uggerly og HTH er at det er erhvervsafdelinger, så mødet skal være indenfor almindelig arbejdstid.

Uggerly laver elinstallationen

Her blev det blandt andet nævnt, at det er en god idé, på papir, at indrette sin plantegning med møbler, før man mødes med elektrikeren. Elektrikeren vil indkalde jer til et møde. Uggerly vil på forhånd have lavet et udkast af en standardinstallation, som man vil snakke ud fra. Vi kan kun anbefale, at man får sat ekstra af til el og sørger for rigeligt til med ekstra stikkontakter. Hellere for mange end for lidt! Vi vil under alle omstændigheder anbefale, at man sætter ekstra meget af til el, gerne det dobbelte af hvad man tror, og ikke skruer den ned for at behage bankmanden. Så hellere nøjes med lidt færre kvadratmeter og få en god el plan.

Uggerly står også for VVS

HusCompagniet kan levere næsten alt hvad hjertet begærer indenfor VVS. Deres standard leverandør er Grohe, som de også har et begrænset udvalg af i deres showroom. Ønsker man andre produkter, så kan man frit vælge inde på Grohes hjemmeside eller noget helt tredje. Vi har f.eks. valgt Quooker i køkkenet.

HusCompagniet står for det praktiske

Fordelen ved at vælge et totalentreprise er at alt det praktiske ved at lave energiberegninger, søge byggetilladelse, sørge for forsikring, mv. tager de hånd om. All-risk forsikring er inkl. brand- og stormskade, materiel på byggepladsen, hvis håndværkere kommer til skade, mv. Det er dog vigtigt at pointere, at HusCompagniets forsikring ikke dækker egne leverancer f.eks. ved medbyg. Byggeskadeforsikring er gældende i 10 år efter aflevering.

Byggemodnet grund

Man kan desværre ikke bare købe et stykke jord og så bare begynde at sætte vægge op. Grunden bliver nød til at være byggemodnet. Det betyder, at grunden skal være klar til, at HusCompagniet kan gå direkte i gang med at anlægge fundament. Du kan læse mere om det at byggemodne en grund her.

Gennemgangsmøde inden opstart

Thomas kom også kort ind på, hvorfor det er at HusCompagniet laver et gennemgangsmøde før opstart. Som nævnt ovenfor, så er det simpelthen for at forventningsafstemme med jeres ønsker. Har alle de samme billeder i hovedet?
Forbered jer så grundigt som muligt ved selv slavisk at gå hver en vinkel af jeres plantegning igennem og ajourført med jeres materialevalg. Tag eventuelt også ud i deres showroom og afstem, at det model nummer, som står på materiale valglisten også er det rigtige nummer. Lav en liste over ethvert spørgsmål I måtte have. Ved at stille spørgsmålene til gennemgangsmøde, så kan alle parter fra HusCompagniet komme frem til det helt korrekte svar nu og her. Vi havde blandt andet spørgsmål, som byggelederen ikke mente ville se godt ud, men bygningskonstruktøren havde allerede lavet det før til et meget tilfredsstillinde resultat.

Ved påbegyndelse af byggeriet

Udlevering af tidsplan

Efter pausen tog Poul (Teknisk chef) over på præsentationen. Poul vil komme ind på selve byggeforløbet, efter at det er skudt i gang. Hvad skal man være opmærksom på?
De får ofte forespørgsel på en komplet tidsplan fra kunder. Det er ikke en mulighed. Kunder skal i stedet kontakte deres byggeleder, som kan fortælle om planen for de næste 2-3 uger. Det er på grund af, at et byggeforløb altid er dynamisk. Der kan ske rigtig mange uforventet ting under et forløb, som byggelederen og deres samarbejdspartnere hele tiden skal justere efter. Derfor kan man ikke få en komplet tidsplan, da den muligvis ikke er retvisende en uge efter. Den eneste dato, som er fastlagt, er indflytningsdatoen – det er den der stræbes efter!

Få fiber, antenne, mv. gravet med ind

HusCompagniets entreprenører tilbyder at grave fiber, antenne, og andre tomrør man måtte ønske, ind sammen med stikledninger. Det er derfor vigtigt at få bestilt tomrør hos fiber leverandøren i området, således det kan graves med ned. Det er bøvlet selv at gøre det efterfølgende. Sørg for at bestille et tomrør, som er dobbelt så langt, som I mener der skal bruges. Der ryger hurtigt et par meter indvendigt i huset også og det kan altid klippes til efterfølgende.

Vores konklusion for aftenen

Vores udbytte af bygherreaften hos HusCompagniet har været tilstrækkelig til at vi synes det er tiden værd. Vi kunne måske have ønsket det kort før vores gennemgangsmøde for små 2 måneder siden, hvis vi skulle have noget at påpege. Desværre er det ikke nemt at koordinere med så mange kunder, som alle er i forskellige stadier. Heldigvis var der ingen overraskelser eller forglemmelser – vi havde fået tænkt på det hele 😊

Del vores historie

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig nyhedsbrevet!

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.