Den bedste akustik med Rockfon loft

Et af vores største ønsker var at få en god akustik i vores nye hjem, og her lå det lige til højrebenet at gøre det med Rockfon loft. Efter at have været ude at se en masse udstillingshuse, både almindelig gips, perforerede gips, Troldtekt og Rockfon, så var der ingen tvivl. De rum, som ingen akustiklofter havde, var ulidelige at være i når man sammenligner med de rum, som havde en form for akustikloft. Forskellige typer gulve gør også en forskel, men var rummet med klinker og ingen akustikloft, så var det direkte ubehageligt at være derinde. Vi skulle helt sikkert have akustikloft i alle rum!

Perforerede gips?

Første og billigste mulighed var det perforerede gipsloft. Dette kunne alle byggefirmaerne tilbyde os. Her kan der vælges mellem forskellige typer huller, fra små til store og runde til firkantet. Vores oplevelse var, at det godt kan føles som om at loftet “danser” med alle disse prikker i loftet. Det er også vores opfattelse, at det ikke nær så godt som Troldtekt eller Rockfon. Vælger man perforerede gipslofter, så er det meget vigtigt, at der kommer mineraluld mellem gipspladerne og forskallinger – ellers er det kun dampspærren, som tager imod lydbølgerne og det er begrænset, hvad den kan absorbere af lydbølger.

Troldtekt?

Den anden bedste løsning for os ville være troldtekt. Dette loft håndtere akustikken rigtigt godt, selv uden mineraluld bagved. Troldtekt kan fås i mange forskellige designs, hvor den mest almindelige er deres ultra hvid lagt i halvforbandt. Vi var dog bare ikke helt solgt til udseendet af Troldtekt. Skulle vi have valgt det, så skulle der helt sikkert have været leget lidt med designet!

Ja tak til Rockfon!

HusCompagniet har et udstillingshus, som er lavet med Rockfon Blanka loft. Vi blev forelsket med det samme, da vi trådte ind. Udseendet med det hvide loft i halvforbandt, med akustiske egenskaber på niveau med Troldtekt, hvis ikke bedre, så var vi solgt. Vi har derfor valgt Rockfon Blanka lofter i hele huset i 120×60 halvforbandt. Pladerne bliver limet på fermacell forskallingen. Det giver de flotteste lofter, som man kender med ren gips, med akustiske egenskaber som Troldtekt – perfekt!

Rockfon er berygtet for at være meget skrøbeligt og det er delvist sandt. Vi tog en prøve og klemte den alt hvad vi kunne mellem to fingre og det var ikke til at se. Tager man derimod en spids genstand, så er det forholdsvis ubesværligt, at prikke hul i den hvide maling. Pladerne kan heldigvis males, såfremt det skulle blive nødvendigt; det vil dog nedsætte lyddæmpning med ca. 10% for hver gang de males. Det er også muligt at udskifte en plade, hvis ikke maling kan klare det. Dette gøres forholdsvis nemt, ved at ødelægge pladen og pille den ned, og lime en ny plade på 😊. HusCompagniet var det eneste byggefirma, ud af dem vi overvejede, som har lavet Rockfon lofter før. Milton Huse ville gerne tage udfordringer op, hvorimod Hybel huse slet ikke var til at snakke med.

Ude på byggepladsen har vi fået en god snak med tømrerne, som sætter vores Rockfon loft op. De var ikke fan af opgaven, da skruemaskine og søm er byttet ud med bomuldshandsker og speciallim 😂. De var dog ved godt mod og vi fik en god sludder. De sagde, at på de 6 år de har entreret med HusCompagniet, så har de kun laver 3 huse med Rockfon! 😮 Det var dog tydeligt at se, at de var meget omhyggelige med deres arbejde. Vi er helt vilde med resultatet og har nu fået god akustik med Rockfon loft!

Del vores historie

Kategori:

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig nyhedsbrevet!

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.