Udvendige mure er kommet op

Taurus

Så nåede vores byggeri endnu en milepæl – udvendige mure er kommet op! Coronavirus har ikke fået lov til at forsinke vores byggeri, endnu! Vi er så glade for vores valg af mursten. Den er lige præcis som forventet. Den blødstrøgne mursten Taurus har mange egenskaber, som vi elsker. Murstenen er grå med brunlige nuancer. Den har også tendens til at skifte udseende, afhængigt af vind og vejr. Det elsker vi 😊 Vi har valgt standard fuge – det synes vi passer rigtig godt til stenen. Så er der heller ikke noget palaver med, at der kan forekomme nuanceforskelle i fugen, efter at den er blevet farvebehandlet.

Årsagen til, at der virker til at være mere spil i murstenen end forventet, er fordi at de mørke mursten stadig er gennemfugtede. Forklaringen fra mureren er, at de mørke sten er dem som har lagt øverst på pallerne. Disse mursten, trods for at være pakket ind, har suget væsentlig mere fugt til sig. Det demonstrerede han hurtigt ved at tage en ren svamp, dyppe den i rent vand, og duppe en af de lyse mursten. Så ligner den en af de mørke mursten på en prik. Så nu venter vi bare på, at murværket tørre ordentlig ud, da der er en lille smule mere spil i farverne, end vi håber på at ende ud med.

Når man skal vælge sin mursten, så er det vigtigt at komme ud og se den i virkeligheden. Vi kan kun understrege, at det ikke er nok bare at se den i et showroom. Man skal have en referenceliste fra producenten og byggefirmaet, så man kan komme ud at se den. Bid mærke i, at se den både som langtids- og nymuret, våd og tør. Husk også at lægge mærke til hvilken fugefarve der er blevet brugt. Det er næsten lige før, at fugen har mere at sige end murstenen. Det kan fuldstændig ændre udseendet i sin helhed. Vi kender et par stykker, som er blevet gevaldigt snydt på den front.

Murværk

Murerne har været i gang i 2 uger og er mere eller mindre helt i mål med de udvendige mure og søjler. Vi er meget tilfredse med resultatet. Murstenene ligger snorlige, fugerne er ordentlig trykket, og generelt meget flot muret. Vi er lykkelige for, at vi har valgt at hæve lofthøjden, således at vi også får muroverligger over vinduer, døre og garageporte. Det gør utroligt meget for udseendet af huset. Som standard bliver døre og vinduer hos HusCompagniet sat helt op under udhænget. Vi har også fået lavet en enkelt dilatationsfuge i muroverliggeren over gulv til loft vinduet i stuen, således vi slap for én bag nedløbsrøret ved siden af vinduet. Netop her ville vi lægge mærke til den, hvis vi havde fået den bag nedløbsrøret, da vi ofte vil gå forbi her langs muren. De udvendige lamper er også blevet placeret i korrekt højde af 180cm. Ligeledes har de ramt perfekt til Niko videodørtelefon i højden 120cm. Stor ros til murerne for et godt stykke arbejde. Til at slutte af med, så har de fået sat puds på soklen. Det pynter helt vildt lige at få slebet og pudset soklen op. Nu ser det praktisk talt færdigt ud udefra!

Ordentlig afdækning

Et godt murværk kræver ordentlig afdækning. Det kan have nogle grimme følger, hvis det nymurede murværk ikke bliver dækket ordentlig af. Her må vi også rose vores murere for at dække af løbende.

Kun én enkelt anmærkning

En enkelt sten har fået knækket et hjørne af, da den skulle mures op øverst på søjlen under den overdækkede terrasse – denne mursten er blevet skiftet med det samme. Nogle meget få steder er studsfugerne lidt smalle/bredde, men dette er inden for toleranceområdet. Det er vigtigt at huske, at det er muret af mennesker. Murværket skal også betragtes i sin helhed, og her er det meget flot muret og lige. Så overordnet stor ros til både murernes håndværk og HusCompagniets håndtering 😊

Del vores historie

Kategori:

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig nyhedsbrevet!

2 kommentarer

 1. Hej.

  På forlaget Praxis er vi ved at revidere murerelevernes grundbog Murerbogen (webBog). I bogen er der et afsnit om dilatationsfuger, hvor eleverne præsenteres for reglerne omkring dette.
  I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at bruge et af de fotos der er lagt ud ovenfor som illlustration.

  Må vi bruge dette foto i nævnte sammenhæng?
  Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for yderligere oplysninger for at kunne tage stilling til min forespørgsel.

  De bedste hilsner Susanne Larsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.