Gulvvarme lagt ud

Vi har glædet os meget til vores foraflevering med HusCompagniet, som endte ganske vellykket. Flere af jer har spurgt ind til, hvordan det var gået, siden der ikke har været nyt på bloggen i en uges tid. Vi har simpelthen bare haft så travlt med alt muligt andet, bl.a. at pakke! Nu nærmer vi os snart selve overtagelse datoen – det bliver så godt! 😃

Byggetilsynet

Hele vejen igennem vores byggeforløb, har vi brugt Claus fra byggetilsynet.dk til at holde os i hånden. Kigger man tilbage på hele forløbet, så kan vi slet ikke forstå dem, som tør at bygge uden en uvildige byggesagkyndig tilknyttet. Ikke at der nødvendigvis vil være kritiske fejl, men bare den tryghed ved at vide, at en professionel har holdt hånden under projektet hele vejen igennem. Det er alle pengene værd; særdeles i det store billede, hvor det kun er en promille af det samlede beløb. Husk også, at som med så mange andre ting, så går pris og kvalitet hånd-i-hånd.

Tilsynspakke under hele byggeforløbet

Vi har gjort brug af en tilsynspakke, som indebærer et hvis antal tilsyn på vitale tidspunkter i byggeforløbet. Det er eksempelvis ved støbning af fundamentet, udlægning af gulvvarmeslanger, anlægning af vådrum, osv. Det er vigtigt, at disse ting bliver gennemgået på de rigtige tidspunkter, for ellers kan fejl være skjult og ugenoprettelige! Efter hvert tilsyn, så modtager både bygherre og byggeleder en omfattende rapport fra dagen tilsyn. Rapporten indeholder de gennemgåede punkter med dertilhørende billedbeviser og eventuelle fejl eller mangler. Dette fungere både som bygherrens kvittering for besøget og som opfølgningsseddel ved næste tilsyn. Heldigvis, så er det minimalt hvad der har været under vores byggeforløb, men det er alligevel ting, som vi aldrig selv ville have opdaget uden Claus.

Har man en af deres tilsynspakker, så får man også en “hotline” til fri afbenyttelse. Den har vi haft stor glæde af til alle vores spørgsmål. HusCompagniet opfordre faktisk også til, at man tilknytter en uvildig byggesagkyndig. På den måde kan byggelederens arbejde også lettes, ved at de mange spørgsmål bliver filtreret gennem bygherrens byggesagkyndig. Sidst, men ikke mindst, så deltager de selvfølgelig også i både forafleveringen og til selve afleveringsforretningen. Det er uundværlig, at have en uvildige faglig stærk byggesagkyndig med, som man ved altid er på sin side. Hvad vi høre, så er der heller ikke ret meget at slås om, hvis ens anerkendte byggesagkyndige siger noget, for så ved byggefirmaerne godt, at det bare skal håndteres.

Selve forafleveringen

Hele mødet varede ca. 2,5 time. Vi startede udenfor, hvor vi alle hilste på hinanden. Claus gav en kort introduktion til hvad vi skulle igennem, rækkefølgen og hvordan tolerancer inden for byggeri tolkes. Normalt ville vi starte indenfor, men malerne var i fuld gang. Så først tog vi en runde omkring huset, hvor Lise og jeg allerede her blev paf over, hvad Claus fangede af små detaljer, som vi end ikke selv havde fanget tidligere. Enkelte mursten og fuger skal udskiftes, hvilket er helt normalt. Murværket blev rost meget, hvilket vi også er helt enige i. Taget blev ligeledes tjekket, hvor nogle få detaljer skal kæles for, men intet kritisk. Mange flere detaljer blev også gennemgået uden anmærkninger.

Herefter bevægede vi os indenfor, hvor først garagen og loftrummet blev inspiceret uden anmærkninger. Claus opdagede en lille ridse på den ene garageport, som lappes. Vi gik nu igennem huset, ét rum ad gangen, for at bevare fokus, som Claus sagde. Klinker, deres underlag og fuger blev tjekket, inventars funktioner kontrolleret og tjekket for ridser, brusenicher, badekar, håndvaske og afløb prøvet af. En enkelt klinkefuge har et lille hul, som tætnes og lappes. Dørkarme og gulvlister afslutninger kontrolleret og de fuger, som var lavet, blev ligeledes kontrolleret. Undervejs gennem huset, væbnet med blå tape, blev maler-mangler og snavsede rockfon plader markeret. De havde selvfølgelig været i gang kort før vi kom indenfor, så der var nogle steder de ikke selv havde nået at være endnu. Alligevel måtte Claus anerkende deres arbejde, for det er sjældent at han har sat så få stykker tape. Dejligt!

Hele vejen igennem var der ingen problemer med at få den blå tape sat, som vi desværre har hørt fra naboer og bekendte (som ikke har bygget med HusCompagniet) bøvlede en hel del med, desværre. Alle fejl og mangler blev omhyggelig dokumenteret af vores byggeleder, som har lavet en udførlig rapport med billeder og noter. Denne rapport er blevet delt mellem parterne og opfølgning var i gang allerede næste dag. Stor ros til håndteringen og vi er så glade for den meget vellykket foraflevering med HusCompagniet. Nu glæder vi os bare helt vildt til overtagelsen, hvor vi lige skal gennemgå huset igen i detaljer, for derefter at få overdraget nøglerne til os! 🤩

Del vores historie

Kategori:

Gå aldrig glip af noget – tilmeld dig nyhedsbrevet!

Ingen kommentarer endnu

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.